L’Oréal PPD

Migratie van MyProSalon websites naar L’Oréal PPD hub voor Nederland en België

diensten

Development en content management

opdracht

Naast de Nederlandse versie lorealppd.nl een taalversie aanmaken voor Frans-België en uiteindelijke Nederlands-België. De content van de bestaande Belgische websites achter MyProSalon.be migreren naar lorealppd.nl.

uitvoering

Het uitbreiden van de bestaande PPD portaal Nederland naar een portaal voor zowel Nederland als België. Hierbij is de Belgische content gemigreerd van de MyProSalon websites van merken als Redken, Matrix, Biolage en Kérastase naar de nieuwe hub. Met zorg is er voor ieder merk ook een huisstijl gecreëerd en het design komt overeen met NL, zodat zowel het design als de inhoudelijke aspecten een mooi geheel vormen.

deliverable

Portaal en pagina’s in 2 talen (NL en FR-BE), wat nog uitgebreid zal worden naar 3 talen (NL, FR-BE en NL-BE).

L'Oréal Professionnel Logo

Over L’Oréal

De L’Oréal Groep is een Frans beursgenoteerd bedrijf dat actief is in cosmetica en schoonheidsverzorging. De nadruk ligt op haarkleur, huidverzorging, zonbescherming, make-up, parfums en eau de toilette en haarverzorging. Het hoofdkantoor staat in Clichy, Frankrijk.

De aandelen van het bedrijf staan op de beurs van Parijs genoteerd. De omzet van circa 25 miljard euro per jaar wordt in gelijke delen behaald in de regio’s West-Europa, Noord-Amerika en de rest van de wereld. In 2016 besteedde het bedrijf 850 miljoen euro aan de ontwikkeling van nieuwe producten. Circa 4000, van de in totaal 89.300 medewerkers, houdt zich bezig met onderzoeksactiviteiten.