Pernod Ricard

Website

diensten

Concept, Creatie, Design, UX, Programmeren, Content Management

opdracht

Ontwikkel een online kanaal waarop de retail nieuws en nuttige informatie kan vinden.

Pernod Ricard Website Desktop

uitvoering

Er is gekozen om een nieuws-portal te ontwikkelen, waarbij de traffic gegenereerd wordt door een maandelijkse nieuwsbrief, die naar de retail-database wordt verstuurd. Op de nieuwssite kan de bezoeker alle nieuwsberichten terugvinden en content downloaden. Gemini verstuurt maandelijks de nieuwsbrief, en redigeert- en managet de content voor website en nieuwsbrief. Open en clickthrough rates scoren ook hier ver boven Benchmark.

deliverable

Website

Pernod Ricard Responsive Website
Pernod Ricard Nederland Logo

over Pernod Ricard

Pernod Ricard is een Franse onderneming toegespitst op de productie van gedistilleerde drank en wijn. De onderneming is in 1975 ontstaan uit de fusie van twee bekende merken: Pernod en Ricard.
Het bedrijf behaalt een jaaromzet van zo’n 9 miljard euro met de verkoop van sterkedrank, waaronder whisky, rum, wodka en gin, champagne en wijn. In 2013/14 verkocht het 47 miljoen dozen van 9 liter sterke drank, waarvan Absolut het meest verkocht merk was met ruim 11 miljoen dozen. Sinds 1993 verzorgt Pernod Ricard de distributie van Havana Club, in 2013/14 werden hiervan 4 miljoen dozen verkocht, een vertienvoudiging sinds het begon met de verkoop van deze rum in 1993.